Saku Mattila

Saku Mattila on oboisti, kapellimestari sekä tuottaja. Hän soittaa elektroakustisessa improvisaatioyhtyeessä Tölöläbissä, on yksi Euroopan ensimmäisen pelimusiikkiorkesteri Game Music Collectiven perustajista sekä toimii freelancer oboistina niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Improvisaatiota Mattila on opiskellut Kölnin musiikkikorkeakoulussa pianisti-säveltäjä Paolo Alvareksen opissa. Oboeta hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, Baskimaan musiikkikorkeakoulussa sekä Kölnin musiikkikorkeakoulussa. Tällä hetkellä hän opiskelee kapellimestariksi Sibelius-Akatemiassa puhallinorkesterijohdon luokalla. Tölöläb yhtyeen kanssa hän on tehnyt yhteistyötä maamme eturivin muusikoiden kanssa, mm. trumpetisti Verneri Pohjolan, viulisti Minna Pensolan, beatboxaajaa Felix Zengerin sekä laulaja Paula Vesalan kanssa. Lokakuussa 2018 Tölöläb esiintyi yhdessä Tapiola Sinfonietan kanssa tehden improvisoituja interludeja Magnus Linbergin Jubileesteokseen. 
Improvisaatio on Mattilasta äärettömän hyödyllinen ja olennainen osa musiikin tekemisessä. Tätä ajatusta hän vie eteenpäin järjestämillään seminaareilla sekä kursseilla. 

Oulun Puhallinpäivien improvisaatio-seminaarissa oboisti-kapellimestari Saku Mattila esittelee erilaisia improvisaatiotekniikoita, käsittelee improvisaationfilosofiaa sekä pureutuu improvisaation käyttöön musiikin koulutuksessa. Kurssi on suunnattu jo improvisaatiota harjoittaville kuin myös täysin vasta-alkajille. Oma soitin mukaan!