Legacy – Perintö

 

  • La 06.04.2019
    Madetojan sali, Oulu
    Solisti: Paula Nurila, oboe
Johtaa: Risto Sojakka
Sibelius-Akatemiasta valmistuva Risto Sojakka vierailee Lapin sotilassoittokunnan kapellimestarina. Hänen diplomi-konserttinsa tarjoaa henkeäsalpaavia sävelmiä ja välimeren tunnelmia. Sooloteoksena kuullaan Oskar Navarron oboekonsertto. Solistina toimii Paula Nurila – lainattua laatua Oulu Sinfoniasta. Konsertti on osa Valtakunnallisten puhallinpäivien konserttikokonaisuutta.

Lapin sotilassoittokunta on Rovaniemellä toimiva ammattipuhallinorkesteri, jossa on kolmekymmentä soittajaa ja kaksi kapellimestaria. Tämä Euroopan pohjoisin sotilassoittokunta on osa Rovaniemellä ja Sodankylässä toimivaa Jääkäriprikaatia. Sotilassoittokunnan esiintymiset suuntautuvat pääasiassa Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntiin. Sotilasmusiikille riittää kysyntää kolmessa maakunnassa.

Sotilassoittokunta aloitti toimintansa Rovaniemellä vuonna 1969. Tänä vuonna tulee kuluneeksi viisikymmentä vuotta tämän sotilassoittokunnan perustamisesta. Sotilassoittokuntien tehtävänä on tuottaa musiikkipalveluja puolustusvoimien ja heidän sidosryhmiensä tilaisuuksiin. Soittokunnan kapellimestareina toimii musiikkimajuri Jaakko Nurila ja musiikkikapteeni Tero Haikala.

https://www.facebook.com/lapinsotilassoittokunta/