Jouko Antere on työskennellyt 20 vuotta vaskiergonomian parissa. Idea vaskisoittotuista lähti vuonna 1999 omasta kyynärään kipeytymisestä bassopasuunaa soittaessa. Itselle rautakaupan putkista ja letkukiristimistä rakennettu soittotuki jalostui seuraavina vuosina Keksintösäätiön rahoituksella ja yhteistyössä Radion Sinfoniaorkesterin pasunistien kanssa valmiiksi tuotteeksi. 

Kun ERGObone pasuunatuki tuli markkinoille, idea kiinnosti nopeasti muitakin vaskisoittajia ja niin myös käyrätorvelle suunniteltiin oma vastaava tuki, pian sen jälkeen baritonitorvitaiteilija Jukka Myllys pyysi omaan soittimeensa tukilaitetta. Sen valmistuttua tulivat trumpetistit ja viimeisenä sopraanosaksofonistit pyytämään versiota omalle soittimelle. Tällä hetkellä tuhansia ERGObone, ERGObrass ja ERGOsax -tukilaitteita on käytössä lähes 60 maassa ja jälleenmyyjäverkosto ulottuu 20 maahan neljällä mantereella. Suomessa valmistetuista ERGOtuotteista noin 97 prosenttia menee vientiin.

Viime syksynä Cardifissa Walesissa julkaistiin viisivuotisen työn jälkeen tutkimusraportti ERGObrass soittotukien vaikutuksista soittajien lihasrasitukseen. Raportin mukaan jännitykset vähenevät kymmeniä prosentteja useimmissa lihasryhmissä. Parhaimmillaan kun soittaja on riittävän hyvin tottunut tuen käyttöön, on lihasjännitys pienentynyt jopa 70 prosenttia. 

Jouko Antereen pyrkimys on herättää kaikki vaskisoittajat näkemään, että jatkuvassa staattisessa lihasjännityksessä soittaminen ei ole järkevää, kun nyt rennonmminkin voi soittaa. Vanha tapa kannattaa vaihtaa kevyeeseen, tehokkaaseen ja terveelliseen soittotapaan vaskisoittotukien avulla. 

ERGOtöiden ohella Jouko Antere soittaa bassopasuunaa freelance pohjalta mm. The Great Helsinki Swing Big Bandissa ja Tapiola Big Bandissa