Janne Ikonen

Säveltäminenja sovittaminen alkeispuhallinorkesterille / Pedagogisen orkesterimusiikinsäveltäminen ja sovittaminen 
FM ja pedagogi AMK Janne Ikonen on säveltäjä, muusikko ja musiikinopettaja. Hän työskentelee Järvi-Saimaan kansalaisopistossa musiikin suunnittelijaopettajanaja Rantasalmen toimipisteen alue vastaavana. Ikonen on toiminut soitonopettajana ja kapellimestarina useissa eri musiikkioppilaitoksissa, orkestereissa ja musiikkileireillä. Tällä hetkellä hän johtaa puhallinorkestereita ja yhtyeitä Rantasalmella, sekä Mikkelin musiikkiopistossa, minkä lisäksi hän opettaa lyömäsoittimien, baritonin ja tuuban soittoa sekä musiikin ryhmäaineita.

Ikosen maisterintutkielma “Alkeispuhallinorkesterimusiikki ja pedagoginen tarkoituksenmukaisuus sen säveltämisessä” vuodelta 2018 käsittelee nimensä mukaisesti alkeispuhallinorkesterimusiikin säveltämistä, sekä puhallinmusiikkiailmiönä yleisellä tasolla.

Valtakunnallisten puhallinpäivien luennolla Ikonen kertoo yli 20 vuodenkokemuksestaan ja havainnoistaan puhallinmusiikin säveltämisestä, johtamisesta, esittämisestä ja ennen kaikkea alkeispuhalliorkesterimusiikin tekemisen erityispiirteistä. Luennon on tarkoitus avata pedagogisen puhallinmusiikintekemisen problematiikkaa ja auttaa sen tekemisestä kiinnostuneita.